Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο Πρετεντέρης και οι μετανάστες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα στις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και στην επαρχία είναι εκρηκτικό. Λίγα λεπτά αν κυκλοφορήσει κάποιος στο κέντρο της Αθήνας εύκολα θα δει όποιο «κύκλωμα» εγκληματικότητας υπάρχει να λειτουργεί. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Οπως πραγματικότητα είναι ότι και Ελληνες και μετανάστες συμμετέχουν και δρουν σε αυτά τα κυκλώματα. Η απόφαση της συγκυβέρνησης να στήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε όλη τη χώρα εμφανίζεται ως μία απάντηση στο πρόβλημα, από τη σκοπιά όμως της άκρατης καταστολής, είναι πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Και της βρώμικης ενίοτε επίθεσης σε κάθε αντίθετη πολιτική, όπως, για παράδειγμα, έκανε χτες ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ.

Κατηγορεί το ΚΚΕ για «γελοιότητα», πως «κάποιος πρέπει να κατέβει από Αγραφα, άπαρτα βουνά και να δει τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου, το Μεταξουργείο, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Αχαρνών για να αντιμετωπίσει κάτι που πραγματικά συμβαίνει, όχι εκείνο που νομίζει ή φαντάζεται». Στη συνέχεια αποκόβει ένα μόνο μέρος από την πρόταση του ΚΚΕ για τους μετανάστες και χρησιμοποιώντας τον προσφιλή τρόπο της διαστρέβλωσης και του όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με αυτό που θέλω τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα, λέει: «Ο "Ριζοσπάστης" βεβαίως προκρίνει ως μέθοδο αντιμετώπισης της μετανάστευσης "να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες". Καμία αντίρρηση, να φύγουμε από το Αφγανιστάν - αλλά με τους Σομαλούς που σκοτώνονται με τους Σουδανούς στην Ομόνοια τι θα κάνουμε;». Είναι γνωστό ότι ο Πρετεντέρης είναι αδίστακτος όταν κάνει πολεμική, αλλά εδώ δεν κάνει πολεμική. Ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας. Και ως προς την Ιστορία και τη δράση του ΚΚΕ στην Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής, όταν η τάξη του καλοπερνούσε είτε με τους Γερμανούς είτε με τους Αγγλους, η δε εφημερίδα που δουλεύει κυκλοφορούσε κανονικά. Να γιατί λέμε ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας. Αλλά ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας και ως προς την πρόταση του ΚΚΕ για τους μετανάστες.

Θυμίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ ολόκληρη και όχι όπως τη διαβάζει ο Πρετεντέρης.

«Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων). Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο με τον οποίο ο Πρετεντέρης αντιλαμβάνεται τη θέση του ΚΚΕ για το θέμα. Αυτό που είναι καθαρό είναι το τι έχει στο μυαλό του και τι επιδιώκει ο συγκεκριμένος όταν διαστρεβλώνει όχι μόνο τη θέση του ΚΚΕ αλλά την ίδια την πραγματικότητα. Ας δούμε:

Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο - τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα, αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο παγκόσμιος τζίρος από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών το 2010 έφτασε τα 270 δισ. ευρώ (στοιχεία UNICEF), ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ (στοιχεία ΕΣΥΕ). Ο τζίρος από τη διακίνηση μεταναστών έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Μήπως ο Πρετεντέρης ισχυρίζεται ότι γι' αυτά ευθύνεται ο Σουδανός του Αγ. Παντελεήμονα, ο Σομαλός της Κουμουνδούρου, ο Πακιστανός της Μανωλάδας; Μήπως αυτά συμβαίνουν επειδή υπάρχουν μετανάστες; Μήπως δεν ξέρει ότι, πατώντας πάνω στο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επωφελούνται και επιδιώκουν να γίνουν ιδιοκτήτες τεράστιων περιοχών και οικοδομικών τετραγώνων αγοράζοντας κοψοχρονιά για να γίνουν οι αναπλάσεις; Δεν ξέρει ότι κανείς πρόσφυγας δεν έρχεται για τουρισμό αλλά επειδή οι ΝΑΤΟικές βόμβες στη χώρα του πέφτουν βροχή και ότι κανείς μετανάστης δεν έχει την όρεξη να γίνεται έρμαιο στα χέρια κυβερνήσεων, εργοδοτών, στις πένες δημοσιογράφων όπως ο Πρετεντέρης; Κ. Πασ.

3 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Ας με βοηθήσει κάποιος ,γιατί μπορεί και να κάνω λάθος. Την δεκαετία 70 και 80, Μεταξουργείο και λοιπές περιοχές της Αθήνας που γίνετε αναφορά , τότε ευημερούσαν και τώρα εμφανίστηκε η “Εγκληματικότητα”? Το 1980 που δούλευα ΤΑΞΙ αυτές της περιοχές το βράδυ της απέφευγα όσο μπορούσα .
Και μια ακόμα απορία , είναι τυχαίο που όλοι οι μετανάστες σε αυτές της γειτονιές και όχι στην Πολιτεία, Εκάλη, η Ψυχικό?
Και για αυτούς που λένε ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες και ότι κακό συνεπάγετε από την παρουσία τους , “ότι έχει να κάνει με το έγκλημα είναι καταδικαστέο χωρίς δεύτερη κουβέντα” αν δηλαδή ως δια μαγείας εξαφανιστούν οι μετανάστες από τη χώρα μας , τέρμα τα ναρκωτικά, τα στημένα στο ποδόσφαιρο , και λοιπά εγκλήματα? Θα πάρουμε πίσω ότι μας έκοψαν , μισθούς, συντάξεις και άλλα? Θα πάρουν πίσω και όλα αυτά τα φιλολαϊκά μέτρα των 2 τελευταίων χρόνων ?

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ.
Δεν κάνεις λάθος, σωστά τα λες.
Τα χρόνια πέρασαν βέβαια, αλλά δεν είναι και τόσο πολλά για να ξεχάσουμε πως ήταν η ζωή τότε, που κάποιοι σήμερα την επικαλούνται σαν... επίγειο παράδεισο, που ήρθαν οι "μαύροι" διαόλοι και τον μόλυναν.
Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου στο τέλος. Αυτοί δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα πίσω. Εμείς, είναι το θέμα τι θα τους δώσουμε...
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

Δεν καταλαβατε...!!
Ουτε αυτος ο Φασιστας Πρεντυ...
Που σε μια νυτα αλλαζει προσωπο, ξεφτιλιζοντας τον Χαμελαιοντα...!!
Ουτε αυτος δεν πιστευει αυτα που λεει...!!
Το θεμα ειναι..Η οργη του κοσμου..Να μη στραφει απανω σ αυτους, που απλωσαν το παραμυθι του μνημονιου...Για να σωθει η χωρα...!!
Αλλα πανω στους δυστυχους μεταναστες προσφυγγες...!!
Να μαλλωνουμε στα λεωφορεια και στις λαικες με τους μαυρους...!!
Για να γελανε οι..Κατασπροι Χριστιανοι...Με τις κουκουλες...
Με τη μαλακεια μας...Και την ευπιστια μας...!!
Να δαγκωνουμε το ιδιο το ποδι μας...!!
Για να χορτασουμε την πεινα μας..!!