Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ελληνική Χαλυβουργία»: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες


«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη». Αυτή είναι η απάντηση των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου στην προσπάθεια της εργοδοσίας να δικαιολογήσει με νέα επιστολή την αδιαλλαξία της και να συκοφαντήσει το μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν με ταξική ενότητα και που σε λίγες μέρες κλείνει πέντε ολόκληρους μήνες.
Απαντώντας στην εργοδοσία το σωματείο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Εμείς συνεχίζουμε να ζητάμε συνάντηση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, που είναι επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι οι εργαζόμενοι με αυτά που προβλέπει η σύμβασή μας. Καλούμε την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, να παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης που υπηρετούν την εργοδοσία, γι' αυτό τους επικαλείται και ο Μάνεσης μέσα από την επιστολή του».

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία επανήλθε ξαφνικά με νέα θρασύτατη ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί το σωματείο ότι προσπαθεί να της βάλει εμπόδια στη δημιουργία λιμανιού. Μια επένδυση, βέβαια, η οποία, όπως η ίδια αναφέρει, θα κάνει «το εργοστάσιο να είναι πιο ανταγωνιστικό, να μπορεί αν εξάγει τα προϊόντα του αλλά και να αντιμετωπίζει καλύτερα μια κρίση όπως η σημερινή».

Ερχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει αυτό που πραγματικά έχει καταγγείλει το σωματείο, ότι η κυβέρνηση έδωσε στην επιχείρηση ένα τεράστιο προνόμιο που μόνο σε κλείσιμο του εργοστασίου, όπως εκβίαζε, δεν οδηγεί αλλά σε αναβάθμισή του, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες. Και αυτό που αποκάλυψε και κατήγγειλε το σωματείο είναι ότι την ώρα που η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις έλαβε την άδεια για το λιμάνι που ζητούσε χρόνια και στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, χτες, το σωματείο με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητάει να συναντηθεί μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν για το θέμα του λιμανιού.

Ταυτόχρονα, το σωματείο και στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα επανέρχεται με νέα επιστολή προς την Ομοσπονδία Μετάλλου, στην οποία επαναλαμβάνει το κάλεσμα της πανελλαδικής σύσκεψης σωματείων στον κλάδο του μετάλλου για πανελλαδική απεργία στις αρχές Απρίλη. Καλεί τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες και να συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Ομοσπονδίας για να συζητήσει το αίτημα αυτό και επισημαίνει ότι το σωματείο την έχει εγκαλέσει ξανά για την έλλειψη στήριξης στον πολυήμερο αγώνα των χαλυβουργών. (Ριζοσπάστης)

3 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Ατσάλινοι πραγματικά είναι οι χαλυβουργοί. Κι όσο αυτοί συνεχίζουν τόσο νιώθω πως η εργατική τάξη της χώρας είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων..

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα στρατολάτη.
Έτσι νιώθω κι εγώ φίλε. Όμως δεν τα "φορτώνω" όλα στην εργατική τάξη. Αυτή, από μόνη της, χωρίς την ανάλογη καθοδήγηση, δεν έχει πολλές δυνατότητες...
Οι χαλυβουργοί ξέρουν που βαδίζουν, και σίγουρα περίμεναν και περιμένουν ακόμα αυτό το "κάτι" παραπάνω, που θα έδινε στον αγώνα το δικό τους, και το δικό μας φίλε, τη διάσταση που του πρέπει.
Ακόμα... δεν είναι αργά. Ως πότε όμως;
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μαζί τους ηθικά και υλικά μέχρι τέλους!