Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Ο κόσμος δεν πρέπει να πληρώσει το χαράτσι. ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ» (video)



Χτες το μεσημέρι η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτίνα του ΚΚΕ, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA. Ο χειμαρρώδης λόγος της είναι παροιμιώδης. Κάποια στιγμή και αφού έχει μιλήσει για μνημόνια, Ευρωπαϊκή Ένωση, φτώχεια κλπ., η παρουσιάστρια την ρωτάει ορθά-κοφτά: «Το χαράτσι το πλήρωσες;»

Η έκπληξή μου δεν περιγράφεται, όταν άκουσα την απάντησή της αλλά και πως την «δικαιολόγησε». Την ίδια στιγμή μαζί με πολλούς άλλους, δεν έχουμε πληρώσει τα χαράτσια, ακολουθώντας τη συνείδησή μας, τις άδειες τσέπες μας και τις προτροπές του κόμματος για ανυπακοή και αντίσταση στα χαράτσια και αυτούς που μας τα επιβάλλουν. Από εδώ  έγραψα ουκ ολίγες φορές για τα χαράτσια, υπερασπιζόμενος τη γραμμή του κόμματος και τις δράσεις του ΠΑΜΕ για το θέμα. Πρόσφατα μάλιστα ανάρτησα βίντεο με τη Λιάνα να μιλάει στο CNN, εκθειάζοντάς την.

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, αν άλλαξε κάτι στην επίσημη «γραμμή», αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, άλλα για τους βουλευτές και άλλα για …τους άλλους, καλό θα ήταν να το ξέρουμε κι εμείς που δεν έχουμε «πρακτικό πρόβλημα», όπως λέει πως έχει η Λιάνα στο βίντεο, και πληρώνει το χαράτσι. Λέει βέβαια κάποια στιγμή «κανονικά δεν έπρεπε να το πληρώσω», αλλά… Ξέρω πως θα στενοχωρήσω κάποιους συντρόφους, αλλά δεν κάνω δα και καμιά …αποκάλυψη, μόνη της το ανακοινώνει και μάλιστα στην τηλεόραση! Ή μήπως πρέπει να «σκεπάζουμε» όσα δεν μας συμφέρουν; Αν δεν θέλετε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, προχωρήστε το χρόνο στο 10:40.


41 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Φοβήθηκε φαίνεται μην της κόψουν το ρεύμα.
Εμείς όμως είμαστε ατρόμητοι.

μαχαιρης είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ..Καλως σε ξαναβρισκω...!!
Επειδη το πληρωσε, η Κανελλη...Και οποια Κανελλη...
Και οποιοσδηποτε...
Εγω δεν το πληρωνω...!!
Διοτι το Κομμα μου, μου ειπε ετσι να κανω...!!
Καθ ενας κρινεται..Δια πραξεων...!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά η Κανέλλη δεν ειναι μελος.

Ανώνυμος είπε...

Και μενα με απογοήτευσε πάρα πολύ. Να μαζευτούμε να πολεμήσετε, εννοεί με τις πράξεις αυτές.

kariatida62 είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα κάνουν!
Δεν θα σου κόψουν το ρεύμα θα σε χρώνουν όμως στην εφορία και αντε να πάρεις στην αρχή φορολογική ενημερότητα,άντε να πουλήσεις, ν'αγοράσεις, και στην συνέχεια θάρθει η κατάσχεση της περιουσίας σου!
Ας έχουμε δε υπ'όψιν μας ότι δεν θα έχουμε να κάνουμε με το ελληνικό Δημόσιο(έτσι θα φαίνεται-αλλά στην ουσία δεν θάναι)αλλά με ξέρες φοροεισπρακτικές εταιρείες!
Μία είναι η λύση και όλοι μας την ξέρουμε όσο κι'αν θέλουμε να την αποφύγουμε...


Υ.γ.1 Πρόσεξε γιατί κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για προβοκάτορας...
Υγ.2 Η Λιάνα θεωρώ πως έστειλε εμμέσως μήνυμα στον κοσμάκη για τα σχέδιά τους...

Ιβάν είπε...

Καλησπέρα, φίλε. Καταλαβαίνω το θυμό σου. Διαφωνώ με το ύφος και τον προσανατολισμό της ανάρτησης.
"Ή μήπως πρέπει να «σκεπάζουμε» όσα δεν μας συμφέρουν;"
Φυσικά και δεν πρέπει να σκεπάζουμε τίποτα. Πρέπει, όμως, νομίζω, να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Γιατί αναρωτιέσαι αν υπάρχουν άλλα σταθμά για τους βουλευτές; Δεν ξέρεις την απάντηση; Επίσης, η Λιάνα είναι όλοι οι βουλευτές, όπως γράφεις; Δε βοηθάει το να γενικεύουμε.
Στο καταστατικό του κόμματος υπάρχουν διάφορες ποινές, ανάλογα το μέγεθος του σφάλματος. Ξέρεις αν το κόμμα έχει αντιδράσει, και πώς, μετά τη δήλωσή της;
Φαντάζομαι, όχι. Δεν πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε; Οι βουλευτές του ΚΚ δεν είναι απλοί άνθρωποι; Έχουν, λοιπόν, και αυτοί δικαίωμα να κάνουν λάθος, και το ποιες θα είναι οι συνέπειες θα το κρίνουν τα όργανα του κόμματος, και ο καθένας στη συνείδησή μας.
Με όλο το σεβασμό, στον οποίο δεν αναφέρομαι για τυπικούς λόγους, θεωρώ την ανάρτηση, άστοχη. Όχι επειδή αναφέρθηκες στο θέμα (το οποίο δεν ήξερα), αλλά για τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισες.
ΥΓ Τώρα, βλέπω, σ' ένα σχόλιο, ότι δεν είναι μέλος. Λίγη σημασία έχει. Και πάλι, ως βουλευτής, θα κριθεί από τα όργανα και τη βάση του κόμματος. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Ιβάν είπε...

και ο καθένας στη συνείδησή μας = και ο καθένας στη συνείδησή του

Dina Vitzileou είπε...

Κάπως έτσι έπεσα και εγώ από τα σύννεφα, αγαπητέ φίλε.Πολλές φορές έχω ζηλέψει τον λόγο της κ.Κανέλλη,αλλά όταν φτάνουν κάτι τέτοιες στιγμές που βλέπεις την ανακολουθία λόγου και πράξης, τότε αρχίζεις και "τσουβαλιάζεις" και γίνεσαι καχύποπτος.
Τουλάχιστον μας μένει η περηφάνια ότι πράξαμε σωστά πέρα από γραμμές, υποδείξεις και ..ποινές.
Καλό βράδυ!

Σπύρος είπε...

Αχ Κανέλη τι έκανες; Δεν πρόσεχες λίγο τα λόγια σου. Θες να έχεις την τύχη της συναδέλφου σου Διγενή; Αφου ξέρεις ότι ο επίγειος θεός δεν συγχωρεί καμία μας αδυναμία. Γιατί δεν μπορούνε όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι γέροντες άρρωστοι γονείς μας να ζούνε και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Ξέχασες πως ζούσε ο κόσμος τότε με τον πρωτόγονο κομμουνισμό;

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Κατάπτυστη δήλωση και ακόμη πιο κατάπτυστη πρακτική από την κυρία Κανέλλη.
Ο λαός αγωνίζεται για το δίκιο του και οι πισώπλατες μαχαιριές δεν πρέπει να τον πτοούν.
Και γιατί το λέω; Διότι στις λαϊκές επιτροπές, στα σωματεία και πάνω από όλα στη συμμετοχή του καθενός μας στο συλλογικό αγώνα παίζεται η όλη ιστορία.
Φίλε οικοδόμε, πολύ καλά έκανες με την ανάρτηση. Δεν θα βάλουμε μαύρη πετσέτα στα μάτια και βουλοκέρι στ' αυτιά να μη βλέπουμε και να μην ακούμε. Ο λαός τους κρίνει ΟΛΟΥΣ. Περάσανε οι Βάρκιζες, πάθαμε και μάθαμε.
Την εκτίμησή μου.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΥΓ. Σαν σήμερα (16-2-1942) δημοσιεύθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ε.Λ.Α.Σ.
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε,
Διάσταση λόγων και έργων, αλλά θα έχει αξία να διαβάσουμε και την κομματική ανακοίνωση επί του θέματος.
Την πάτησε τελικά από τη χαζοξανθιά, η Καπετάνισσα!

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε
συμφωνώ πέρα για πέρα με το γεγονός όπως το προσεγγίζεις.

@kariatida62
το σχόλιό σου απ' αρχής μέχρι τέλους (και τα ΥΓ) είναι ΕΝΤΕΛΩΣ προβοκατόρικο !
________
IOUDAS

Ανώνυμος είπε...

@Ιβάν
σίγουρα είδες το παραπάνω βίντεο που παραθέτει ο Οικοδόμος και αφού άκουσες τις π@π@ριές δικαιολογίες "γιατί το πλήρωσε" έγραψες ότι έγραψες πιο πάνω ?
_________
IOUDAS

Ανώνυμος είπε...

Ω ρε φίλε....
Ετοιμαστείτε σ/φοι...
Μετά τη "λαϊκή εξέγερση που δε θα σπάσει τζάμι", την "καταστροφή αν βγούμε από το ευρώ"....
ξέρετε σε τι θα ΄χουμε να απαντάμε για τα επόμενα 2 χρόνια (τουλάχιστο).
ΛΟΛ καλό μας κουράγιο.

Ιβάν είπε...

- Dina Vitzileou, δεν είπα ότι θα έπρεπε να μην πληρώσει το χαράτσι για να μην υποστεί κάποια ποινή. Είπα ότι, αφού βγήκε εκτός κομματικής γραμμής, τις επίσημες συνέπειες θα τις αποφασίσει το ΚΚ. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για την Κανέλλη και για οποιοδήποτε άλλο δημόσιο πρόσωπο.
@IOUDAS:
Ναι, είδα το βίντεο.
"αφού άκουσες τις π@π@ριές δικαιολογίες "γιατί το πλήρωσε" έγραψες ότι έγραψες πιο πάνω ?"
Απ' το αρχικό μου σχόλιο, δε θα άλλαζα ούτε λέξη (εκτός απ' αυτή που διόρθωσα...). Αν πιστεύεις ότι ξέρεις τη γνώμη μου, για το συγκεκριμένο θέμα, κάνεις λάθος. Δε με αφορά, το να κάνω μαθήματα επαναστατικότητας, σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει περισσότερα από 'μένα, όπως η Κανέλλη, πίσω απ' την ανωνυμία μου, σχολιάζοντας σε μπλογκ.
Αν και δεν είμαι μέλος του ΚΚ, θεωρώ ότι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός αφορά και εμένα, και επομένως, όταν έχω να κάνω κριτική, απευθύνομαι στα επίσημα όργανά του.
- Φίλε Οικοδόμε, τα "μαθήματα επαναστατικότητας" δεν είναι υπονοούμενο για 'σένα. Ό,τι κριτική είχα να κάνω για την ανάρτηση, την έκανα απευθυνόμενος σ' εσένα.

kariatida62 είπε...

Για να το λες εσύ Ανώνυμε κάτι παραπάνω θα ξέρεις ως Ιούδας...
Μόνο πρόσεξε γιατί στην ιστορία των λαών οι Ιουδες στιγματίζονται!

ένας στρατολάτης είπε...

Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται σαφώς για φάουλ λόγω της ιδιότητάς της ως βουλευτής του κόμματος, να κάνω δυο-τρεις παρατηρήσεις, σαν αυτόκλητος συνήγορος υπεράσπισης:
α. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για κυνήγι μαγισσών ή για οποιουδήποτε τύπου πογκρόμ κατά κάποιου που υποπίπτει σε σφάλμα. Όχι βέβαια να κάνουμε μόκο, και πολύ σωστά αναρτήθηκε το ποστ. Αλλά μάλλον καλύτερο είναι να μην το παρατραβάμε.
β. "Σφάλμα" εν προκειμένω θεωρώ την ειλικρίνεια της απάντησής της, όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως. Η Κανέλλη με την παρουσία της σ'ένα πλατώ τέτοιου φυράματος απευθύνει λόγο προς ένα κοινό μάλλον απόμακρο από το κόμμα. Γι'αυτό είναι χρήσιμη η παρουσία της εκεί, έστω κι αν το φάουλ της χαλά λίγο το αποτέλεσμα.
γ. Η Κανέλλη μπορεί να κρίνει πως η ίδια ανήκει στην αστική τάξη και όχι την εργατική (δεν έχω εικόνα των περιουσιακών της), επομένως ο κομματικός της αγώνας να γίνεται κόντρα στα στενά προσωπικά της συμφέροντα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αστός παλεύει για την εργατική τάξη και είναι λίγο δύσκολη η ισορροπία αυτή.
Γι' αυτό, κομμάτια να γίνει. Τρεις φορές στον πίνακα το κομμουνιστικό μανιφέστο και συγχωρείται!

TRASH είπε...

Αναδημοσιεύω το σχόλιο που έκανα για το ίδιο θέμα στο γλόμπινγκ:
Εχω βαρεθεί να το επαναλαμβάνω εδώ και καιρό σε σχέση με τα καμώματα της εν λόγω κυρίας: Η Λ.Κ. δεν είναι μέλος του ΚΚΕ! Κατά συνέπεια καμμία υποχρέωση κομματικής πειθαρχείας δεν έχει, πέραν αυτής στην κοινοβουλευτική ομάδα (που και αυτήν την έχει παραβιάσει παίρνοντας θρησκευτικό όρκο στην βουλή -πρώτη φορά για βουλευτή του ΚΚΕ). Ο μικροαστισμός της είναι αναμφισβήτητος, αλλά αυτός ακριβώς (σε σχέση και με το δημοσιολογικό της αναμφισβήτητο ταλέντο) είναι που την κάνει πολύτιμη στο να φτάνει ο λόγος του κόμματος σε πλατιές μάζες που δεν έχουν αποτινάξει ακόμη (δυστυχώς) την μικροαστική τους συνείδηση, ώστε να τις βοηθήσει στην ριζοσπαστικοποίηση τους.
Πάντως δεν είναι το χειρότερο που έχει κάνει. Εκείνο το εμετικό άρθρο (και μάλιστα στο κομματικό όργανο!) τον Δεκέμβρη του '08 ήταν πολύ χειρότερο...
Για να σας προλάβω, ΝΑΙ είμαι εμπαθής με την Κανέλη! Ποτέ μου δεν το χωνεψα πως μπορεί άτομο αυτών των αντιλήψεων να εκπροσωπεί ένα ΚΚ...

panos είπε...

Απαράδεκτη στάση. Γκρέμισε (ένα μέρος) και δυσκόλεψε το έργο των Λαϊκών επιτροπών.

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, βλεπεις δεν θελει πολυ να γινει ''μπαχαλο'' με τετοιο θεμα που εβαλες, ΕΜΕΙΣ, λεμε, οτι δεν ειμαστε κομμα που φραζει το στομα ουτε των μελων, ουτε των φιλων, ας πει ο καθενας αυτο που κουβαλαει στο τσερβελο του και ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ, αλλωστε η Καννελη δεν περιοριζεται, αυτο επελεξε το κομμα και την ''διεισδηση'' που εχει σε ενα κοινο που ακομα εχει αλλεργια με οτι εχει σχεση με την λεξη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

Ας αναλογιστουμε ολοι, αν δεν εχουμε ''παραβιασει'' την γραμμη του κομματος στην καθημερινοτητα μας και ας μην ''πεφτουμε απο τα συννεφα'', οταν ''παραβιαζεται'' απο την Καννελη, αλλωστε στο κομμα, η Αλεκα εισαι, η Μητσος, το ενα και αυτο ειναι, απο που και ως που, αναδεικνυεται αυτη η τοτεμοποιηση της Λιανας, ε οχι να κανουμε τα ιδια λαθη με τα σταριλικια των αλλων κομματων.

Πολλοι δεν θελουν την Καννελη στο κομμα, αλλωστε τα σταυρουδακια και οι σταυροι, τα παπαδακια και οι πνευματικοι, ειναι φολκλορ που δεν ταιριαζει με την ''αισθητικη'' των κομμουνιστων, ομως τις αποφασεις με ποιους συνεργαζεται το κομμα, τις παιρνουν οι οργανωμενοι, αυτοι που τραβανε το καρο, οποτε ας ριξουμε τους τονους.

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΛΑΚΕΣ...

Cos είπε...

Η Κανέλλη έκανε ένα σοβαρό λάθος και μπορεί στο κόμμα να είναι όλοι ίσοι, αλλά η επίδραση στην κοινωνία των λόγων και των πράξεων τους δεν είναι η ίδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η συνεργασία μαζί της κουτσαίνει, αυτό δεν κρίνεται από ένα γεγονός, αλλά από το συνολικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το σχόλιο του dimitris, ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν οι οργανωμένοι, είναι λάθος. Μπορεί να τις παίρνουν αυτοί, είναι όμως πρώτα υποχρεωμένοι να αφουγκράζονται την κοινωνία και τις (καλοπροαίρετες φυσικά) απόψεις όλων. Για τούτο και η δημοσίευση του θέματος από τον Οικοδόμο και ο σχολιασμός του, συμβάλλουν θετικά.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

κανενας μας δεν πρεπη και δεν μπωρη για πραξης αλλων παρα μονο να της αντιμετωπιζει κριτικα.Τα χρονια που εζησα μεχρη τωρα στο μαζικο κινημα με διδαξαν κατι που ειναι και ομπουσουλας μου .
Οταν δραστηριοπιοισε διμοσια μεσα απο το ταξικο κινημα πολυ περισωτερο οταν αντιπροσωπευης μεσα απο τον λογο σου τον ΜΑΡΞΙΣΜΟ - ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ και οχι τον αστυκομουνισμο θα πρεπη να φερεσε διαφορετικα γιατι απλα εισαι διαφορετικος που σημενει οτι:
1 Δεν μπορης να ζητας την αλλεγγειη των αλλων οταν εσυ εχεις κανη το αντιθετο.
2 Σε αυτη τη γαλερα που ζουμαι πρεπη πρωτος και το δυνατοτερο κουπι να τραβας .
3 Δεν μπορης να ζητας απο αλλους να αγωνιστουν για μια καλητερη ζωη οταν εσυ εχεις στηλη το παιδι σου στη δυση (τωρα μονο δυση υπαρχη εκει τα εστελναν παλια οι αστοκομουνιστες ανατολη ηταν μονο για τζαμπα ζης) .
θελω πω, και εχω στο μυαλο μου πολλα αλλα δεν μπορω να τα εκφρασω.
ευχαρηστω ολη τη παρεα .
Ειναι η αυτο που εγω πηστευω οπωσ ειπα και στο γλομπινγκ.

dimitris είπε...

Cos καλησπερα, ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΕΣ, ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ''ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ'' ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΝΩΜΩΝ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ''ΨΙΛΟΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ'' ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΙΑΣ, Ε ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 8118 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΚΑΝΝΕΛΗ, ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΤΕΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΡΑΚΟ, ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ''ΣΤΙΓΜΗ'' ΚΑΙ ''ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ'', ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.


ΥΣ ΑΥΤΗ Η Μ..... ΤΟ ΠΛΗΚΡΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΤΟ ΓΡΑΦΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ''ΦΩΝΑΖΩ''...

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά μην τρελένεστε...πόσοι και πόσοι πληρώσαν το χαράτσι γιατί δεν πίστεψαν οτι θα μπορούσε να υπάρχει αντίσταση...το θέμα είναι να καταλάβουν οτι έκαναν μαλακία, και μην αγχώνεστε έτσι και αλλιώς το χαράτσι έχει μόνιμο χαρακτήρα...και η κανέλλη το λέει στο βίντεο οτι προβληματίζεται για τη δευτερη δόση αν θα την πληρώσει ή όχι...και αν το δούμε και αλλιώς μπορεί σε μια μερίδα του κόσμου που το πλήρωσε είτε γιατι φοβόταν είτε γιατί δεν πίστευε οτι θα μπορούσε να υπάρξει αλληλεγγύη, εμμεσα τους λέει "κοιτάξτε εγω το πλήρωσα, αλλα μάλλον μαλακία έκανα..."
Και όπως λέει ο dimitris τόσοι και τόσοι λακίσαν, μήν μας πρόξενεί εντύπωση...πόσο μάλλον από μια συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ.
Πρωτοπορία πάντως που μπορεί να πάει τον αγώνα μέχρι τέλους παραμένει το βιομηχανικό προλεταριάτο και όχι οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ
βλέπε χαλυβουργούς.
Γι αυτο και το ΚΚΕ λέει όλη η Ελλάδα να γίνει μια χαλυβουργία.
Δεν λεει να γίνει κανελλη.
νομίζω οτι πολύ έκταση δώσαμε στο θέμα και καταντά κουραστικό.
Επίσης και κλείνω με αυτό:το ΚΚΕ έλεγε κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι οχι έτσι γενικά και αόριστα μονος του, αλλά μεσα από λαϊκές επιτροπές να παρθουν συλλογικές αποφάσεις και να αναπτυχθεί αλληλεγγυη.
Στην εκάλλη δεν νομίζω να υπάρχει λαϊκη επιτροπή αν δεν κάνω λάθος...
διορθώστε με...

Οικοδόμος είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας. Δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά (είναι πολλά!). Έκανα όμως μια προσπάθεια να απαντήσω μαζί και να προσθέσω και κάποιες σκέψεις μου, σε μια νέα ανάρτηση που ανέβασα πριν λίγο.
Καλή δύναμη σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι συγγνώμη που ποστάρω βίντεο της ΧΑ εδώ.. χίλια συγγνώμη εκ των προτέρων.. αλλά είναι το δεύτερο χτύπημα σήμερα μετά το βίντεο της λιάνας.. και το παραθέτω εδώ για σχολιασμό.. μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί δεχτήκανε αντιπροσωπεία των χρυσαύγουλων στη χαλυβουργία? όταν μάλιστα η ΧΑ είχε βγάλει και ανακοίνωση υπέρ μάνεση στην αρχή..

http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

TRASH είπε...

@Ανώνυμος με την ΧΑ:
Σχόλιο, εκτός θέματος κΑΙ ΕΜΦΑΝΏΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΌΡΙΚΟ. Ο Σιφωνιός είναι εκπρόσωπος των χαλυβουργών και το σωματείο της χαλυβουργίας δεν είναι ΚΟΒ του ΚΚΕ. Εδώ είχαν δεχτεί αντιπροσωπεία των αναρχικών, που πήγαν να τους σκοτώσουν τον Οκτώβρη. Προφανώς έχει παρθεί απόφαση από τους εγράτες να μιλάνε με τους πάντες. Το ποιούς ακούνε κιόλας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό...

Οικοδόμος είπε...

@TRASH:
Χρησιμότατη παρέμβαση.
Καλή δύναμη!

RED FAITH είπε...

TRASH και οικοδομε σας εκτιμω παρα πολυ και τους δυο αλλα εδω ειμαι καθετα αντιθετος!Η υποδοχη των νεοναζι απο τον Σιφωνιο με γεμισε απεραντη θλιψη..........οταν λεμε ολους δεν πρεπει να εννοουμε και τους νεοναζι ΟΧΙ!

Οικοδόμος είπε...

RED FAITH:
Διάβασε σε παρακαλώ αυτό. Είναι σχόλιο-απάντηση του Αντώνη από το Lenin Reloaded, μετά από συντονισμένη επίθεση προβοακατόρων με το βίντεο που αναφέρεται και στο σχόλιο πιο πάνω, στο μπλογκ του αλλά και σε άλλα μπλογκς:


“Εγώ βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός του βίντεο αυτού και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το σχολιάσω (το βίντεο και το γεγονός ότι το καταθέτετε ασμένως και ομαδικώς):

Πρώτον, όλοι σας γνωρίζετε ότι η ΧΑ τοποθετήθηκε ενάντια στην απεργία, και το σχετικό κείμενο δημοσιεύτηκε εδώ. Η επίσκεψή της μαρτυρά αλλαγή πολιτικής γραμμής και αυτό οφείλεται στο ότι η απεργία δεν έχει λυγίσει και προφανέστατα νιώθουν ότι δεν τους συμφέρει η αρχική τους στάση για το προφίλ που θέλουν οι ίδιοι να περάσουν. Δεν το αναφέρετε, δεν σας ενδιαφέρει καν προφανώς. Ούτε η μπηχτή περί μαύρου μετώπου, Άδωνι, Βορίδη που πετάει ο Σιφωνιός, μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο χωρίς να βλάψει τους ίδιους τους απεργούς με τα λεβεντόπαιδα που τους "θυμήθηκαν καθυστερημένα επειδή είχαν δουλειές."

Δεύτερο, όλοι όσοι διαβάζετε το μπλογκ γνωρίζετα ότι είπα ότι με τα λόγια του ίδιου του Σιφωνιού, το ΠΑΜΕ δεν μπορούσε να περάσει ούτε έξω απ' τη Χαλυβουργία προ διετίας και είναι το μόνο μέλος του ΚΚΕ στους 400. Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στο τι σημαίνει αυτό. Ούτε αυτό σας απασχόλησε.

Τρίτο, γνωρίζετε ότι μια ομάδα Χαλυβουργών δεν είναι μια πολιτική συλλογικότητα και ότι ο Σιφωνιός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν αυτοβούλως. Σας διαβεβαιώ ότι αν μπορούσε να αποφασίζει, αν δεν ήταν συνδικαλιστής που υπηρετεί πιστά στο πόστο που έχει, ο Χρυσαυγιτης θα είχε λιγότερα δόντια απ' τον ίδιο. Αλλά ούτε αυτό σας απασχολεί. Προφανώς νομίζετε ότι η απεργία είναι κάτι σαν κατάληψη φοιτητών σε πανεπιστήμιο. Ή ότι οι απεργοί οφείλουν να αρνηθούν το φαγητό γιατί προέρχεται από Χρυσαυγίτες. Και προφανώς, ότι το καλύτερο πράγμα για αυτούς, θα ήταν το βίντεο να δείχνει συμπλοκές και ξύλο. Αυτό προφανέστατα θα ευχαριστούσε εσάς και αυτούς που σκέφτονται όπως εσείς, αλλά δεν θα πρόσφερε το παραμικρό στους ίδιους.

Σκέφτομαι: Ο Σιφωνιός δεν θυσίασε τη συλλογικότητα των Χαλυβουργών που δεν είναι ομοϊδεάτες του ή μέλη του κόμματος και έβαλε το ΚΚΕ στην άκρη.

Κι εσείς θυσιάζετε 399 μη κομμουνιστές που έχουν περάσει τα πάνδεινα για να χτυπήσετε έναν που πιστεύετε ότι χρησιμεύει για χτυπήσετε το κόμμα του.

Και αυτή είναι η διαφορά του κομμουνιστή και του αντικομμουνιστή. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά.

Τίποτε άλλο δεν θα πω.”

Με τη σειρά μου κι εγώ δεν έχω κάτι ακόμα να προσθέσω. Με κάλυψε απόλυτα το σχόλιο του Αντώνη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι το σχόλιο ήταν εκτός θέματος και σίγουρα δε θέλω να προβοκάρω.. προσωπικά σήμερα εισέπραξα δύο αρνητικές εικόνες.. με σημαντικότερη αυτή των εργατών χαλυβουργών που δέχτηκαν τα φασισταριά της χρυσής αυγής.. ούτε εξομοίωσα προφανώς κκε/πάμε και χα όπως κάνανε διάφοροι στο τουίτερ ούτε τίποτα.. αλλά βλέποντας το βίντεο μου δημιουργήθηκε μια τεράστια απορία και απογοήτευση.. πώς μπορούν οι απεργοί να συνομιλούν με τους χρυσαυγίτες και να μη τους διώχνουν με τις κλωτσιές? και νομίζω ότι είναι πολλοί που δέχτηκαν αυτά τα αρνητικά μηνύματα σήμερα.. και γι' αυτό το έθεσα για προβληματισμό και σχολιασμό.. μπας και κάποιος δώσει μια πειστική απάντηση να πάρουμε λίγο τα πάνω μας.. τέλοσπαντων.. και κάτι τελευταίο.. μη βλέπετε παντού προβοκάτορες που την πέφτουν στο κκ.. υπάρχει πολύς κόσμος που επιλέγει να συστρατευτεί με το κκ ο οποίος θα έχει και απορίες και θα αποθαρρύνεται πού και πού και μπορεί και να μην καταλαβαίνει και κάποια πράγματα.. καλή συνέχεια

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε 18 Φεβρουαρίου 2012 1:24 π.μ.:

Αν δεχτώ τις καλές προθέσεις σου, δέξου πως πρέπει να δεις με πιο καθαρή ματιά και το βίντεο και την κατάσταση που πάνε κάποιοι να διαμορφώσουν. Διάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο-απάντηση του Αντώνη, που ανέβασα ακριβώς πριν το σχόλιό σου. Δεν έχει νόημα να το αναπαράγω με δικά μου λόγια. Βάζει τα πράγματα ξεκάθαρα στην πραγματική τους διάσταση. Ψυχραιμία!

Ανώνυμος είπε...

@οικοδόμος: Δυστυχώς πρίν την ώρα που γραφα το σχόλιο, πόσταρες την απάντηση του αντώνη οπότε δε το χα δει.. έχει δίκιο στα περισσότερα και στο συμπέρασμά του.. απλά, ακόμα και τώρα που τα βλέπω πιο ψύχραιμα, πιστεύω ότι θα έπρεπε ευγενικά να αρνηθούν τα τρόφιμα και να μη δώσουν λαβή στους φασίστες να προμοτάρουν τη "δράση" τους αυτή.. μπερδεύοντας ταυτόχρονα και πολύ κόσμο.. αλλά προσωπική γνώμη είναι αυτή και μάλιστα έξω απο το χωρό μιας σχεδον τετράμηνης απεργίας.. σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. καλό βράδυ και καλό αγώνα

Αντωνης είπε...

Lenin Reloaded, 15/2/2012:

Κοκτέιλ Μολότωφ #123
Πρώτα φορά μετά τον Δεκέμβρη του 2008 αισθάνομαι ότι η ελληνική αστική τάξη είναι τρομαγμένη. Πολύ τρομαγμένη. Πιο τρομαγμένη από ότι τον Δεκέμβρη, διότι τότε ούτε η οικονομική της ηγεμονία απειλήθηκε, ούτε τα στηρίγματά της στο εξωτερικό.

Αν ήμουν αριστεριστής θα πανηγύριζα. Αλλά επειδή είμαι κομμουνιστής, ξέρω ότι η αστική τάξη γίνεται πιο επικίνδυνη όταν τρομάζει. Και τότε με στενοχωρεί όταν διαβάζοντας τη λέξη "κράτος" σε κείμενα βλέπω ότι στην πράξη είναι συνώνυμη με τις λέξεις "κυβέρνηση" και "Βουλή."

Όχι, είναι πολύ περισσότερο συνώνυμη με τις λέξεις "στρατός" και "αστυνομία."

Και είναι καλό να μην λέμε μεγάλες κουβέντες για ευκαιρίες ανατροπής που χάθηκαν χωρίς να ξέρουμε πολλά για το τι σημαίνει στην πράξη "ιδεολογική σύνθεση των κατώτερων και ανώτερων βαθμίδων στρατού και αστυνομίας."

TRASH είπε...

reportaz apo xalyvourgia:
Στον Βόλο πήγαν μαζί με αστυνομικούς.Εκαναν κλοιό γύρω τους και τους ανάγκασαν να φύγουν.Στον Ασπρόπυργο ήταν πιο διακρυτικοί ,αλλά και στις δύο περιπτώσεις μοίραζαν ανακοινώσεις για το <,σιδηρούν παραπέτασμα>>.Ο κόσμος τους έκραξε.Ο Σιφωνιός τους άφησε να χαιρετήσουν ,αλλά μετα πήρε το μικρόφωνο και τους ξεμπρόστιασε.Φάγαν τόσο κράξιμο που αναγκάστηκαν να φύγουν

RED FAITH είπε...

Συντροφε TRASH πολυ σημαντικη η πληροφορια σου εχεις κατι κατι πιο χειροπιαστο πχ ανακοινωση χαλυβουργων καποια δηλωση χαλυβουργου η ακομα καλυτερα καποιο video να τους το τριψουμε στην μουρη οπως λεει και ο φιλος POE;

dimitris είπε...

TRASH καλησπερα, εβαλες με το σχολιο σου την καρδια μας στην θεση της, αυτο επρεπε να γινει, τους αφηνεις να ξεμπροστιαζονται και μετα τους κατακεραυνωνεις και παει στραφι ολη η προβοκατσια που εστησαν.

Πντως αν υπαρχει και καποιο βιντεο, αυτο θα ειναι ταφοπλακα για τα φασιστιειδη που προσπαθουν να βγουν απο τους ταφους τους...

TRASH είπε...

Τι βίντεο να υπάρχει; Λέτε να σκέφτηκε κάποιος εργάτης να αποθανατίσει την σκηνή για ...ενθύμιο; (οι φασιστες είχαν προφανείς λόγους να το κάνουν). Ή να πρόβλεψε κάποιος το τι θα γινόταν στο νετ; (οι περισσότεροι δεν έχουν καν τέτοιο πράγμα). Και δεν νομίζω να βγάλουν κάποια ανακοίνωση. Να πουν τι; Πως δεν είναι ελέφαντες; Το ρεπορτάζ είναι προφορικό για δική μας ενημέρωση. Δεν έχω (μέχρι τώρα) κάτι άλλο....

Tanstil είπε...

Η Λιάνα Κανέλλη, μίλησε γνήσια ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση. Είπε την αλήθεια και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό της. Αυτός είναι και ο λόγος που ο απλός κόσμος που δεν έχει σχέση με το Κόμμα, την εκτιμά και την σέβεται.

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα Tanstil.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν γράφεις "μίλησε γνήσια", ποιους υπονοείς πως δεν μιλούν;
Επίσης, τι σημαίνει "δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό της";
Θα με ενδιέφερε να καταλάβω τις απόψεις σου.
Καλή δύναμη!