Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Διαδηλώσεις… υπό «προϋποθέσεις», με φόντο την απαγόρευση


Η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί το καλά οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας που υλοποιήθηκε την Κυριακή για να προχωρήσει σε μέτρα απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Σε σύσκεψη που έγινε χτες το βράδυ υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τη συμμετοχή 10 υπουργών - είχε προηγηθεί διυπουργική σύσκεψη - σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκαν τα εξής:

Οι διαδηλώσεις να διεξάγονται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Να ειδοποιούνται οι αρχές από τους διοργανωτές 4 ή 5 μέρες πριν.
Να επιβαρύνονται οικονομικά οι διοργανωτές αν σημειώνονται καταστροφές.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει αυτό το θέμα. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα περιμένει τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Αθηναίων, που πρωτοστατεί στο θέμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα οδηγούν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και τα μέτρα αυτά πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη.

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο συζητήθηκε «η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων». Το θέμα έθεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Οθωνας. Ο πρώτος, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του θέματος. Με άλλα λόγια, η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα του λαού που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα να διαδηλώνει την αντίθεσή του σε αυτά. Ετσι, η δράση των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών θα συνεπικουρείται και από το αντίστοιχο νομικό «θώρακα», ο οποίος με πρόσχημα τους εμπρησμούς και τις καταστροφές θα «δένει» και δικαστικά όσους αγωνίζονται κατά των βάρβαρων μέτρων.


Πρωτοστατεί ο δήμαρχος Αθήνας

Τη σχετική προαναγγελία των μέτρων, που πρόκειται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, είχε κάνει την περασμένη Δευτέρα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ν. Παπαγιαννόπουλος, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι «η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι πρέπει να έχει προστασία. Χρειάζεται περιφρούρηση. Ισως χρειάζεται να θεσπίσει νόμους η πολιτεία γι' αυτό, μέσα από κοινωνικό διάλογο».

Κυβερνητικός αρωγός είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, στο σχέδιο του οποίου έγιναν συγκεκριμένες και αναλυτικές αναφορές στη διυπουργική σύσκεψη. Πρόκειται για ένα σχέδιο που την υλοποίησή του ζητούν εδώ και καιρό οι καπιταλιστές, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, οι μεγαλοξενοδόχοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι τον περσινό Δεκέμβρη ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε πως επιτροπή νομικών θα καταρτίσει σχετικό προσχέδιο νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρωτοβουλία του αυτή φέρεται να συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο για τα προβλήματα της πρωτεύουσας.

Είχαν έτοιμα τα σχέδια

Κατά πληροφορίες, αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την κατάρτιση προσχέδιου νόμου για τον περιορισμό έως και την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με προσχήματα όπως το «μικρό αριθμό συμμετεχόντων». Εγνοια τους ήταν η αδιάκοπη λειτουργία των δραστηριοτήτων των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοξενοδόχων. Αλλωστε από την αρχή του 2011 ο Γ. Καμίνης, κάνοντας «αβάντα» και σε σχετικές προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ., δήλωνε σε επιτροπή της Βουλής ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση περιορισμού των διαδηλώσεων, αφού - όπως υποστήριζε - δεν έχουν μέτρο.

Παράλληλα, ακολούθησαν τον Αύγουστο οι τοποθετήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης Παπανδρέου, Μ. Παπαϊωάννου και Χ. Παπουτσή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της βίας από την οποία απείχε το ΚΚΕ.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ώριμο σχέδιο νόμου» και στόχος του θα είναι «να μην επιτρέπει σε διάφορες μικροομάδες να νεκρώνουν το κέντρο της πόλης». Για το ίδιο θέμα ο Χ. Παπουτσής σημείωσε ότι «κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του "συνέρχεσθαι"». Ο ίδιος έχει δηλώσει στη Βουλή ότι «συμμερίζομαι τη γνώμη όλων εκείνων και κυρίως των πολιτών της Αθήνας και των ανθρώπων του εμπορικού κόσμου του κέντρου, οι οποίοι αισθάνονται σχεδόν αποκλεισμένοι από τον τόπο που ζουν και εργάζονται. (...) Επανειλημμένως έχουμε θέσει το θέμα της συζήτησης σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Και, πράγματι, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διά του αρμοδίου υπουργού Δικαιοσύνης, όπου έχουν ήδη συστήσει μια επιτροπή, η οποία συζητά αυτές τις εκδοχές και διάφορες προτάσεις, οι οποίες υπάρχουν».

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η πλήρης απαλλαγή των καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας από τα δημοτικά τέλη.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν μέρος: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σ. Ξυνίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός και η αναπληρώτρια του δημάρχου Αθηναίων Ν. Σπυροπούλου. (Ριζοσπάστης)

Ο δήμαρχος της Αθήνας, ο «ακομμάτιστος», ο «εναλλακτικός», ο «γνώστης της πραγματικότητας», ο «ευγενικός» κ. καθηγητής, ο «εκπροσωπών» το «νέο» στην πολιτική κύριος Καμίνης, αφού καθάρισε την πρωτεύουσα από σκουπίδια και «σκουπίδια» (μετανάστες, τοξικομανείς, αστέγους κλπ), αναλαμβάνει τώρα να την καθαρίσει και από τους …ενοχλητικούς διαδηλωτές.

Οι κινήσεις τους μας το «φωνάζουν» δυνατά:

-Σας φοβόμαστε, σας τρέμουμε έτσι και ξεσηκωθείτε!

Και βάλθηκαν να φτιάξουν νόμους φράγματα στη λαϊκή αντίδραση. Οι εκλογές ολοένα και …μετατίθενται, τώρα πάνε να  καταργήσουν και τις διαδηλώσεις.


 Θα τους αφήσουμε;

6 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα φίλτατε Οικοδόμε.
Πολύ νωρίς θυμήθηκαν μεταξύ των άλλων και τον εμπορικό κόσμο του κέντρου.Το ότι τα προπύλαια και η Πατησίων είναι η καρδιά του παραεμπορίου δεν τους ενδιαφέρει.Οι άνθρωποι έχουν έρθει με σχέδιο την εξόντωσή μας και θα νομοθετήσουν ό,τι νομίζουν πως μπορεί να την πετύχει.Στις διαδηλώσεις θα κόλλαγαν;Μη ξαφνιαστείς αν δεις εκλογικό νόμο που να γίνονται οι εκλογές κάθε 5 ή 6 χρόνια ή όποτε το κρίνουν οι ίδιοι πως είναι κατάλληλος ο χρόνος.Εχουν καταστρατηγήσει τα πάντα ως πιστοί υπηρέτες των αφεντικών τους.Λυπάμαι που το λέω αλλά μόνο από βρεγμένη σανίδα καταλαβαίνουν πια!

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

οικοδομε για μενα το βασικο ερωτημα ειναι.
1 θα αφησουμε ολους αυτους τους επαγγελματιες καιροσκοπους που εκαναν τη χωρα μας Α.Ε. και της ζωες μας σε τραπεζογρματια , ομολογα η οπως αλλοιοσ τα λενε καιτα συναλασουν με ντοπιους καιδιεθνης κανιβαλους που τους βαφτισαν αγορες ,θα τους αφησουμε.
2 θα αφησουμε αυτα τα τσιμπουρια, βδελες ,βαλτε και οτι ακωμη θελετε ,που εχουν γαντζοθει πανω σε αυτο το λαο και εχουν ρουφηξη τον αμπακο ,θα αφησουμε αυτα τα παρασιτα τα καρκινοματα της κοινονιας να εξακολουθουν να υπαρχουν?
Αν ναι τοτε και πορειες στο ενα ρευμα θα εχουμε ,αλλα και νομους του Μεταξα και και παλιοτερους θα μαθουμε ( κατα τα αλλα το ΚΚΕ ειναι αγγιλομενο και αναχρονιστικο)και στη παρα νομια θα βγουμε γιατι θα σκεφτωμαστε ελευθερα.
Εγω παντος λεω ΟΧΙ
Διευκρινηση στο νεο μετρο εντασετε και ο ΚΟΚ να ξερουμε μην εουμε και κανενα προστημο.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

Ετση μας βλεπουν.
Ρύζι έχει κει κάτω κοντά στο ποτάμι
Εκεί ψηλά στο βουνό χρειάζουνται ρύζι
Αν το ρύζι το κρύψουμε στις αποθήκες
θ' ακριβύνει το ρύζι γι' αυτούς εκεί πάνω
Οι μαούνες του ρυζιού θα 'χουν λιγότερο ρύζι
και το ρύζι φτηνότερο θα 'ναι για μένα

Τι είναι στ' αλήθεια το ρύζι
Πού να ξέρω το ρύζι τι είναι
Ποιος να το ξέρει τάχα
Δεν ξέρω το ρύζι τι είναι
Ξέρω την τιμή του μονάχα

Φτάνει χειμώνας και χρειάζουνται ρούχα
Πρέπει μπαμπάκι λοιπόν ν' αγοράσουμε
και το μπαμπάκι να μην το πουλήσουμε
Σαν θα 'ρθει το κρύο, θ' ακριβύνουν τα ρούχα
Τα κλωστήρια πληρώνουν πολύ ψηλά μεροκάματα
Κι έπειτα υπάρχει πάρα πολύ μπαμπάκι

Τι είναι στ' αλήθεια το μπαμπάκι
Πού να ξέρω το μπαμπάκι τι είναι
Ποιος να το ξέρει τάχα
Δεν ξέρω το μπαμπάκι τι είναι
Ξέρω την τιμή του μονάχα

Κι ο άνθρωπος παρατρώει φαΐ
γι' αυτό κι ο άνθρωπος όλο ακριβαίνει
Για να φτιάξεις φαΐ, χρειάζεσαι ανθρώπους
Οι μάγειροι κάνουν φτηνότερο το φαΐ
αλλάοι φαγάδες όλο και τ' ακριβαίνουν
Κι έπειτα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι

Τι είναι στ' αλήθεια ο άνθρωπος
Πού να ξέρω ο άνθρωπος τι είναι
Ποιος να το ξέρει τάχα
Δεν ξέρω ο άνθρωπος τι είναι
Ξέρω την τιμή του μονάχα
θα τους αφησουμε?

Οικοδόμος είπε...

@Ζείδωρον:
Αγαπητέ φίλε Δημήτρη καλησπέρα.
Βαδίζουμε ολοταχώς σε κόψιμο πολλών δημοκρατικών ελευθεριών, αυτονόητων για κάποιες γενιές. Αποδεικνύεται όμως και στους πιο δύσπιστους πια, πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι κατοχυρωμένο, αν δεν το περιφρουρήσουμε (με κόστος, είναι η αλήθεια) και αν δεν παλέψουμε γι' αυτό. Έκαναν μια επίδειξη δύναμης την Κυριακή. Πρέπει να ξανα-δούμε κι εμείς κάποια πράγματα. Είναι αδίστακτοι, δεν είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε. Ούτε καν η "δημοκρατία τους" που ευαγγελίζονται πως υπηρετούν. Επαγρύπνηση και αντεπίθεση!
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ:
Καλησπέρα. Δεν θα τους αφήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας, να είναι σίγουροι! Μην αλλάξεις ποτέ την "ορθογραφία" της σκέψης σου.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Κάθε διαδηλωτής θα καταβάλει και από ένα ευρώ στο ειδικό ταμείο των ΜΑΤ, ώστε να περιφρουρούν οι Ματατζήδες τις συγκεντρώσεις. Μόλις φτάνουν στο Σύνταγμα εκεί άλλοι Ματατζήδες θα τους ζητάνε άλλα φράγκα για να μην τους ρίξουν χημικά, ώστε να τους επιτρέψουν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Θα τρελαθούμε τελείως, θα βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και μάλιστα επί πληρωμή.
Άντε γεια, σε χαιρετάω μου χρωστάς δε σου χρωστάω. Ψάχνουν για κορόιδα, ψάχνουν τρόπους ανάσχεσης κάθε λαϊκής αντίδρασης.
Σταμάτησε τα’ αηδόνι να κελαηδεί. Απόρησε ο τσοπάνος και το ρώτησε γιατί.
-Πλήθυναν τα βατράχια, που κοάζουν -του απάντησε- και δεν μπορεί να ακουστεί πια η φωνή μου και έπαψα να κελαηδώ.
-Κάνεις λάθος του απάντησε ο τσοπάνος. Ο μόνος τρόπος να βουβαθούν τα βατράχια δεν είναι να σιγήσεις εσύ αλλά να υψώσεις τη φωνή σου και να εντείνεις το κελάηδημα σου.
Πείστηκε τα’ αηδόνι και ξανάρχισε.

Προσοχή στα τροϊκανά βατράχια παιδιά… πολύ κοάζουν τώρα τελευταία!