Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

37 μέρες απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Απλοί άνθρωποι καταθέτουν από το υστέρημά τους στην Εθνική Τράπεζα, την αλληλεγγύη τους στους απεργούς!

«Αγαπητέ φίλε Οικοδόμε,
 [  ] η οικονομική μου συμβολή στο απεργιακό ταμείο των Χαλυβουργών γίνεται όπως καταλαβαίνεις σε δύσκολους καιρούς, εξ ου και το ελάχιστο ποσό, δίνεται όμως από καρδιάς και με ευχές για κάθε επιτυχία στο δίκαιο αγώνα τους [  ] και η συμπαράσταση του κόσμου θα χαλυβδώσει περαιτέρω την αντίστασή τους…»


Ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζει πολύς κόσμος τον αγώνα των απεργών, είναι ένα e-mail που έλαβε το μπλογκ και τμήμα του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα, μαζί με τη φωτοτυπία αποδεικτικού κατάθεσης στο λογαριασμό ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών. Αποστολέας του e-mail και της φωτοτυπίας, ένας συνταξιούχος, τα στοιχεία του οποίου δεν επιθυμεί να δημοσιευτούν.

H αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» απλώνεται καθημερινά σε όλο και πιο μεγάλα τμήματα του λαού. Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον ηρωικό τους αγώνα για 37η μέρα, κόντρα στις νέες απολύσεις και τους εκβιασμούς του βιομήχανου Μάνεση, που έχει τη στήριξη του υπουργείου εργασίας. Οι απεργοί χαλυβουργοί εργάτες, όμως, έχουν τη στήριξη του λαού, ο οποίος εκφράζει την αλληλεγγύη του με διάφορους τρόπους. Προχτές Κυριακή, έγινε νέα συναυλία συμπαράστασης έξω από την πύλη του εργοστασίου, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Καθημερινά καταφτάνουν στον Ασπρόπυργο αντιπροσωπείες άλλων σωματείων, συλλόγων, επιτροπών συμπαράστασης, συνταξιούχων, μαθητών και φοιτητών αλλά και απλοί άνθρωποι μόνοι τους, μεταφέροντας χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους απεργούς και τις οικογένειές τους που τα χρειάζονται. Μηνύματα αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» συνεχίζουν να φτάνουν από όλο τον κόσμο, από ενώσεις εργαζομένων όλου του πλανήτη, που κάνουν γνωστή την υπόθεση της απεργίας στις χώρες τους.

Μόνο εδώ, τα ντόπια ΜΜΕ «πνίγουν» την είδηση, παρέχοντας άμεσα ή έμμεσα τη στήριξή τους στα αφεντικά βιομήχανους. Οι απεργοί εργάτες έχουν τη στήριξη του απλού κόσμου που αγκάλιασε τον αγώνα τους και τους γέμισε με πίστη και αισιοδοξία πως στο τέλος θα βγουν νικητές. Συνεχίζεται η κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό που άνοιξαν οι απεργοί στην Εθνική Τράπεζα:

Αριθμός τραπεζικού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/62330152
IBAN : GR4001102000000020062330152 - BIC or Swift Code : ETHNGRAA Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου )

Η πράξη αυτού του συνταξιούχου, ενός ανθρώπου που αιμορραγεί οικονομικά από τις συνεχείς περικοπές της σύνταξής του, ας γίνει ένα φωτεινό παράδειγμα που θα ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ. Πάνω από όποια κρίση, πάνω από κάθε προσωπικό ή οικογενειακό μας πρόβλημα, πάντα θα υπάρχει κάτι πιο μεγάλο, κάτι που θα έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Σήμερα είναι οι χαλυβουργοί, αύριο είμαστε εμείς. Ας γίνει η αλληλεγγύη το μεγάλο όπλο στα χέρια των εργατών και του λαού! Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων μας!

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"OΛΟΙ ΡΕΕΕΕΕ"
Έτσι έλεγε ένα παλιό καλό σύνθημα!
"ΌΛΟΙ", η λέξη-κλειδί για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Ότι μπορούμε, δεν έχει σημασία το ποσό, αλλά η πράξη που συσωρευτικά λειτουργεί και αποδίδει υπέρ των ηρωϊκών απεργών.
Μπράβο ρε "οικοδόμε", φίλε καρδιακέ, για τον Αγώνα που δίνεις για αυτή την ιερή υπόθεση.

ΥΓ. Έχουν κάποιο ιστότοπο ενημέρωσης οι χαλυβουργοί, αν ξέρεις;

Οικοδόμος είπε...

Ευρυτάνα φίλε, καλημέρα.
Σήμερα εσύ-αύριο εγώ, που λέει και το τραγούδι. Αυτό είναι αλληλεγγύη.
Απ' ότι γνωρίζω, δεν υπάρχει αυτό που με ρωτάς.
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να γίνει, γ..ώ τα ιντερνέτια του μέσα! Τι θα περιμένουμε, να προβάλλουν τον αγώνα οι τηλεαστέρες των μεσημεριανάδικων;
Όπως έγινε ο λογαριασμός ενίσχυσης να γίνει κι' αυτός o ιστότοπος. Και με διαδικτυακή tv! Τόσοι επαγγελματίες κομπιουτεράδες υπάρχουν στη... λεγάμενη "αριστερή όχθη" που είναι σαϊνια και ξέρουν πως να στήσουν ένα site αλληλεγγύης και δικτυακή tv. Να βγούμε στη γύρα να τους ψάξουμε; Ας κουνηθούνε κι' αυτοί.
Ακούει κανείς;