Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

"Ελληνική Χαλυβουργία": Η καρδιά όλων των εργατών χτυπά στον Ασπρόπυργο!

Μια στάση εδώ! Για συμπαράσταση στους απεργούς!

Φουντώνει η φλόγα της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης στους  απεργούς εργάτες της  «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που βρίσκονται στην 20ή μέρα της απεργίας τους. Σωματεία, σύλλογοι, φορείς, απλοί άνθρωποι από όλη τη χώρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με πολλούς τρόπους, αλλά και την υλική τους υποστήριξη. Ο χειμώνας είναι βαρύς και θα είναι μακρύς για τους αποφασισμένους συναδέλφους μας. Οι απεργοί χαλυβουργοί σηκώνουν σήμερα στις πλάτες τους ολόκληρη την εργατική τάξη. 

Η απεργία που ξεκίνησαν πριν τρεις βδομάδες, ο αγώνας  για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ξέφυγε από τα όρια του εργοστασίου τους. Διάβηκε την πύλη και απλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη  της χώρας, και έξω από αυτή. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει πανεργατικός, να γίνει παλαϊκός ξεσηκωμός.

Όλοι οι εργαζόμενοι, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές, ΟΛΟΙ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον τιτάνιο αγώνα που ξεκίνησαν οι χαλυβουργοί συνάδελφοί μας. Να γιγαντώσουμε τη δύναμη με την οποία μας οπλίζει η ταξική μας ενότητα και αλληλεγγύη. Να ορθώσουμε αδιαπέραστο τείχος στην αισχρή και αδυσώπητη επίθεση των κεφαλαιοκρατών.

Συναυλία συμπαράστασης στην πύλη του εργοστασίου,
πριν λίγες ώρες

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ, από αυτά που δεν μας περισσεύουν, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, που έχουν οικογένειες και παιδιά. Τα στομάχια αυτών των ανθρώπων δεν γεμίζουν με ψηφίσματα συμπαράστασης και χειροκροτήματα. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, έστω και μια φορά, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ. Να τους ενθαρρύνουμε, ΝΑ τους ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ούτε για μια στιγμή!

Σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη του εργοστασίου μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Κορακάκη, και μαθητικού μουσικού συγκροτήματος. Συμμετείχαν δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, φορείς κ.ά. χιλιάδες λαού που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τους απεργούς. Να τους εμψυχώσουν. Και να τους στηρίξουν έμπρακτα.

Τη Δευτέρα οι χαλυβουργοί προετοιμάζονται να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και από εκεί με πορεία θα φτάσουν στη Βουλή. Να συμμετέχουμε όσοι δεν δουλεύουμε το πρωί. ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ,  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!

Ενίσχυση των απεργών με τρόφιμα!

Φτάνουν στις πύλες από διάφορες περιοχές της χώρας

Αυτή η αλληλεγγύη φάνηκε και χτες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με την παρουσία στο πλευρό των απεργών πολλών εκπροσώπων σωματείων και φορέων, όπως χαρακτηριστικά ΑμΕΑ - μέλη της ΣΕΑΑΝ που βρέθηκαν μαζί τους με πανό, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας κ.ά. αλλά και την ανακοίνωση έμπρακτης στήριξης, η οποία όλοι δίνουν υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» προσφέρει 500 ευρώ και μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων η ΕΙΝΑΠ 500 ευρώ. Το Σωματείο εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ 500 ευρώ. Το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου 300 ευρώ, τα σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, το Σωματείο των ΕΛΠΕ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών 315 ευρώ, η Ομοσπονδία Λογιστών 277 ευρώ, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ 150 ευρώ, από το Σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας 300 ευρώ. Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, η οποία προσφέρει 150 ευρώ.

Τα ψηφίσματα συμπαράστασης φτάνουν κατά δεκάδες.

Η έκφραση αλληλεγγύης δε σταματάει μόνο στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε χτες από τα μεγάφωνα εργαζόμενοι από το Δήμο Λάρισας θα μεταφέρουν σήμερα ένα φορτηγό με γάλατα, από Σάμο, Σύρο, Μυτιλήνη, Μαγνησία, από υπαλλήλους υπουργείων στέλνεται έμπρακτη στήριξη. Τη συμπαράσταση στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζουν τα ταξικά Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας - Βόνιτσας, καθώς και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στα Γιάννενα, το ΜΑΣ μαζί με δεκάδες άλλα κλαδικά συνδικάτα και φορείς από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Από τη συναυλία συμπαράστασης στην πύλη του εργοστασίου,
πριν λίγες ώρες

Οι μαθητές!

Συγκλόνισε την πόλη της Ελευσίνας η κοινή διαδήλωση μαθητών – απεργών. Τα πανό τους στάθηκαν δίπλα - δίπλα. Οι φωνές και τα χέρια τους ενώθηκαν: «Μαθητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». «Μάθημα μας δίνουν οι χαλυβουργοί και όχι της κυβέρνησης οι υποτακτικοί».

Στην πλατεία Ηρώων και στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας χτες το μεσημέρι έγινε μια συνάντηση που συγκλόνισε την πόλη. Μαθητές του 1ουΕνιαίου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας αψήφησαν τις απειλές καθηγητών και διευθυντών για απουσίες και πήγαν να βρουν τους «πατεράδες» τους, να σταθούν στο πλάι των απεργών της «Χαλυβουργίας».

Εργατόπαιδα και τα ίδια, που στερούνται τη μόρφωση, το χαρτζιλίκι, τον αθλητισμό, ακόμα και τη ζεστασιά και το φαΐ στο σπίτι, φώναζαν με πάθος μαζί με τους εργαζόμενους «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ με το πανό τους απαιτούσαν «Νίκη στους απεργούς Χαλυβουργούς».

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Γιώργος Σιφωνιός, μιλώντας στους μαθητές, σημείωσε: «Βλέπουμε εδώ την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης και μας δίνουν μάθημα πώς πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες. Θα είμαστε κοντά σας. Κι εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε και είμαστε σίγουροι γι' αυτό», είπε και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ακολούθησε πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου μαθητές και εργαζόμενοι φώναζαν διαρκώς συνθήματα και μοίραζαν το ψήφισμα των χαλυβουργών, ενώ οι περαστικοί και οι μικροκαταστηματάρχες τους χειροκροτούσαν.

Έξω από την πύλη, η αλληλεγγύη!

«Οι γονείς μας σε λίγο δε θα έχουν ούτε να μας ταΐσουν!»

Η Νίνα είναι μαθήτρια Β' Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας. Μίλησε στον «Ρ» όπως μιλάει με τους συμμαθητές της:

«Ηρθαν φοιτητές στο σχολείο μας και έτσι μάθαμε τι γίνεται στη "Χαλυβουργία". Γιατί από τα ΜΜΕ δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από παραπληροφόρηση. Ξεσηκωθήκαμε. Εχουμε και έναν συμμαθητή μας που ο πατέρας του δουλεύει εκεί. Μας ήρθαν όλα στο μυαλό. Από την Παιδεία, που δεν έχουμε τίποτα - ούτε βιβλία - και το μόνο που μας μαθαίνουν είναι να είμαστε με σκυμμένο κεφάλι, μέχρι τους γονείς μας που δεν έχουν λεφτά και μας στέλνουν στα φροντιστήρια για να μάθουμε πέντε γράμματα κι αυτά με το ζόρι. Δεν τους περισσεύουν, το βλέπουμε. Και θέλουν να δίνουν στους εργαζόμενους 500 ευρώ. Πώς θα ζήσουν; Πώς θα ζήσει ο εργαζόμενος στη "Χαλυβουργία" με τρία παιδιά; Να απολύσουν κάποιον με τρία παιδιά; Τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος; Και άμα είσαι πάνω από 50 χρόνων δεν βρίσκεις πουθενά δουλειά...

Η μάνα μου κλαίει, πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δουλεύει σε ένα σπίτι και είναι μόνη της, χωρισμένη. Αλλά κι αυτή η οικογένεια που δουλεύει τους κόβουν τους μισθούς και η μάνα μου αναγκάζεται να κόβει από τη μόρφωση του παιδιού της. Και ο κύριος Μάνεσης έχει το σπίτι του ζεστό, τα παιδιά του σε καλά σχολεία... Εμένα η μάνα μου μπορεί αύριο να μην έχει να με ταΐσει!».

Εκείνη τη στιγμή παρεμβαίνει στην κουβέντα ο Νίκος, συμμαθητής της:

 «Κι αυτά γίνονται. Ακούσαμε για τα παιδιά που είναι υποσιτισμένα και λιποθυμάνε στα σχολεία. Το ακούσαμε και για ένα σχολείο εδώ, στην Ελευσίνα, και κοιταζόμασταν ποιος από μας είναι στην ίδια θέση...».

Συναυλία συμπαράστασης στην πύλη του εργοστασίου,
πριν λίγες ώρες. Βαγγέλης Κορακάκης

Συνεχίζει η Νίνα:

«Οι γονείς στεναχωριούνται, δεν θέλουν να καταλάβουμε ότι δεν έχουν. Μας δίνουν με μαύρη ψυχή ένα χαρτζιλίκι να πάμε για καφέ. Ξέρεις κάτι; Του χρόνου θα πάω Γ' Λυκείου, θα πρέπει να δουλεύω για να δώσω πανελλήνιες, θα πρέπει να δουλεύω για να σπουδάσω. Ομως είναι το όνειρό μου να σπουδάσω και δε θα μου το στερήσει κανείς! Γιατί ο κύριος Μάνεσης και ο κάθε κύριος νομίζουν ότι τα λεφτά είναι δικά τους. Δεν είναι δικά τους, είναι του λαού. Και είναι ψέματα ότι έχουμε "εθνική κρίση". Αν είχαμε εθνική κρίση δε θα τα έπαιρναν από τους εργαζόμενους, θα τα έπαιρναν από τους βιομήχανους...».

Επειτα, μιλάμε με τον Γιάννη, μαθητή της Γ' Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας και γιο χαλυβουργού:

«Δυσκολευόμαστε, έχουν σφίξει τα πράγματα, το χαρτζιλίκι έχει κοπεί, οι βόλτες έχουν κοπεί, αλλά παρ' όλα αυτά προσπαθούμε. Υπάρχει ενίσχυση από όσους μπορούν, μας είχαν φέρει και τρόφιμα. Ο πατέρας μου δεν έχει απολυθεί ακόμα, δεν ξέρουμε αύριο. Οι περισσότεροι συμμαθητές μου με υποστηρίζουν όπως μπορούν. Κι εγώ προσπαθώ να τους πείσω να πηγαίνουμε στις πορείες, να υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους όσο μπορούμε. Πάνω - κάτω όλοι στην ίδια μοίρα βρισκόμαστε και προσπαθούμε να το πολεμήσουμε. Δε νομίζω να υπάρχει παιδί στο σχολείο που να μην έχει περάσει τις δυσκολίες που περνάμε όλοι. Μερικοί καθηγητές μας υποστήριζαν. Αλλά οι περισσότεροι, μαζί με τον λυκειάρχη, προσπαθούσαν να μας πείσουν να μην έρθουμε εδώ σήμερα. Μας έλεγαν πως δεν είναι πράγματα αυτά, τι θα κάνετε, επανάσταση; Μας απειλούσαν ότι θα βάλουν απουσίες, ενώ αν ήταν κάποιο άλλο συμβάν, από τη στιγμή που λείπουν ολόκληρες τάξεις, δε μετράνε οι απουσίες. Εμείς αναγκαστικά θα δεχτούμε τις απουσίες.

Από ηθικό πάμε καλά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που αν δεν είχαμε και ηθικό δε θα υπήρχε σπίτι... Εχω δυο ακόμα αδέλφια. Ο ένας σπουδάζει κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, αλλά κι αυτός όποτε έχει δουλειά δουλεύει, και ο άλλος είναι 8 χρόνων».

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στη συναυλία συμπαράστασης
στους απεργούς  χαλυβουργούς

Στο μεταξύ το πρωί το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» επισκέφτηκε το 1ο Λύκειο Ασπροπύργου, χωρίς να λογαριάσουν τις απουσίες που έσπευσαν να βάλουν οι καθηγητές τους. Για πάνω από μια ώρα κουβέντιασαν με τους απεργούς, τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και στη συνέχεια πήραν «μάθημα» για την παραγωγή του χάλυβα.

Ταυτόχρονα, τα σχολεία της περιοχής του Θριασίου έχουν μπει σε διαδικασία οργάνωσης Επιτροπών Συμπαράστασης ανά σχολειό, οι οποίες θα συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τους απεργούς και τις οικογένειές τους.

Επίσης, μια σειρά σχολεία ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στη σημερινή συναυλία με αποφάσεις των 15μελών τους, όπως το ΕΠΑΛ Νίκαιας, το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού και το 3ο Γυμνάσιο Περάματος. (Ριζοσπάστης)
   
Πρωτοβουλίες φοιτητών – σπουδαστών

Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη των φοιτητών και των σπουδαστών στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει υιοθετηθεί από Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους ψήφισμα συμπαράστασης στην πάλη των εργατών, ενώ έχει συγκεντρωθεί κι ένα ποσό πάνω από 2.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δοθεί στους απεργούς σήμερα στη συναυλία που διοργανώνουν οι απεργοί, στην «Ελληνική Χαλυβουργία.

Στο ψήφισμα αλληλεγγύης των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων εκφράζεται η αλληλεγγύη «στον δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα». Στη συνέχεια του ψηφίσματος υπογραμμίζεται:

«Η απαίτηση της εργοδοσίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρης εργασίας με μείωση αποδοχών ή μαζικές απολύσεις θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές. Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να «τρέχουν», δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"! Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις»!

Πάγωσε η τσιμινιέρα...

Το ψήφισμα έχει υιοθετηθεί από τους παρακάτω Συλλόγους στην Αθήνα: Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Γεωπονικής, ΕΜΜΕ, Νομικής, ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης, το ΔΣ του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ και το ΔΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πήραν απόφαση για πολύμορφη συμπαράσταση στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
   
Για το μέλλον των παιδιών μας

Χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των απεργών της Χαλυβουργίας συγκέντρωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Νοέμβρη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην επιστολή του προς τους απεργούς εργάτες σημειώνει:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας για αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, δικαίωμα στη δουλειά -όχι με μισθούς πείνας- για όλους τους ανθρώπους, για το μέλλον των παιδιών σας και των παιδιών όλων των εργαζομένων. Για την οικονομική σας ενίσχυση συγκεντρώσαμε το ποσό των 240,5 ευρώ (τα 50 λεπτά είναι από μια μικρούλα)».
   
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: «Νιώθουμε περήφανοι για σας»

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς - απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έστειλαν οι αγωνιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), σημειώνοντας ότι με θαυμασμό παρακολουθούμε το θαρραλέο και σκληρό αγώνα που δίνετε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, προκειμένου να υλοποιήσετε στην πράξη την απόφασή σας να μην υποκύψετε στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και να μην επιστρέψετε στο χαλυβουργείο με σκυμμένο κεφάλι.

Νιώθουμε υπερήφανοι για σας, γιατί θεωρούμε ότι στις σκληρές συνθήκες που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, εσείς, με τη σιδερένια θέλησή σας να συνεχίσετε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψετε στη δουλειά μαζί με τους 34 απολυμένους εργαζόμενους και με αξιοπρεπή μεροκάματα ...δίνετε ένα μεγάλο μάθημα λεβεντιάς, θάρρους και αγωνιστικότητας. Ο αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στεκόμαστε στο πλευρό σας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας, γιατί πιστεύουμε πως ένας δίκαιος αγώνας, όπως είναι ο δικός σας, αφορά όλους τους Ελληνες...

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης

Για δεύτερη συνεχή μέρα καταφθάνουν στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ μηνύματα ταξικής αλληλεγγύης από κάθε γωνιά του πλανήτη, στήριξης του δίκαιου πολυήμερου απεργιακού αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Τα μηνύματα που έφθασαν χτες είναι από τις εξής οργανώσεις:

1. Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Μέταλλο, Ορυχεία

2. Ομοσπονδία Εργαζομένων Ονδούρας

3. Συνδικάτο Εργαζομένων Υδρευσης Ονδούρας

4. Ομοσπονδία Τροφίμων, Τουρισμού Πορτογαλίας

5. Συνδικάτο Υγειονομικών Κόστα Ρίκα

6. Συνδικαλιστική Ενωση Εργαζομένων Βραζιλίας

7. Συνδικάτο Εργαζομένων «Cruz Villegas» Βενεζουέλας

8. Ομοσπονδία Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας

9. Βάσκικη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (Ισπανία)

10. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα τον Κομμουνιστών

11. Κομματική Οργάνωση της πόλης Γοριάτσιι Κλιούτς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

12. Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Αγώνας - παράδειγμα για κάθε εργάτη

Στο μήνυμα αλληλεγγύης η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Μέταλλο, Ορυχεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αφού αναφέρει ότι πρόκειται για έναν αγώνα - παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη και περιγράφει την οργανωμένη αντίσταση στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, σημειώνει:

«Τα σχέδια αυτά είναι μια ακόμη προσπάθεια των καπιταλιστών σε σύμπνοια με τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς τους ενάντια στην εργατική τάξη της Ελλάδας και της Ευρώπης και έρχονται να προστεθούν στο κύμα απολύσεων στον τομέα του μετάλλου σε όλη την ΕΕ. Πολλές πολυεθνικές, ακόμη και κερδοφόρες, απολύουν εργάτες, κάνουν περικοπές στους μισθούς, χτυπάνε συνδικαλιστικά δικαιώματα για να βγουν από την κρίση με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρεπει το συντομοτερο να ανοιχτει λογαριασμος για την οικονομικη ενυσχιση.
Ενας μηνας απεργιας για 400 οικογενειες με 500 ευρω ανα οικογενεια = 200.000 ευρω.

ΟΙ χαλυβουργοι πρεπει να γβγουν νικητες απ αυτην την μαχη.
Θα ειναι νικη ολων μας.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Συμφωνώ με τον παραπάνω σχολιαστή και το έχω θέσει και από την πλευρά μου μέρες τώρα. Ο χρόνος περνάει και οι απεργοί εργάτες στριμώχνονται όλο και πιο πολύ οικονομικά. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ. Δεν αρκεί που κάποιοι πάμε από εκεί να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας μας για τους ηρωϊκούς αυτούς πρωτοπόρους της τάξης. Θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα και όσοι είναι μακριά να βοηθήσουν. Και ο λογαριασμός βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. ΠΡΑΞΗ πρώτα και τα ψηφίσματα έπονται...

Ανώνυμος είπε...

apo th deytera tha aniksi logariasmos

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ολοι θα συνεισφέρουμε

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

Αυτους τους λυκειαρχες και τους καθηγητες που μπροστα το κομματικο τους φανατισμο, απειλουν και χαρακτηριζουν νεους συνανθρωπους μας, ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ..............σταματω εδω, παντα μου την εδιναν, οι ''κουκουλοφοροι'' και ειδικα αυτους που τους εχουμε εμπιστευθει το ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Τι λεει ο ποιητης?

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
για τ' αφέντη το φαί

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Elva είπε...

Καλησπερα φιλε οικοδομε,

Εχουν την συμπαρασταση ολων μας και μακαρι οποιος μπορει να τους ενισχυσει. Ειναι παλληκαρια και αυτοι και οι οικογενειες τους που κρατανε μπροστα στους εκβιασμους της εργοδοσιας! Νικη στον αγωνα τους, ειμαστε μαζι τους!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας.
Είναι ενδεικτικά του πως νιώθετε και πως αντιλαμβάνεστε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! Ανεβάζουν το ηθικό και οπλίζουν με δύναμη τον καθένα μας που αντιστέκεται στα σημάδια των καιρών που έγιναν κιόλας βόλια. Σφίγγω το χέρι όλων σας, και επιτρέψτε μου, λίγο πιο δυνατά (λόγω απόστασης) της Elva, από το παγωμένο άκρο του βόρειου ημισφαιρείου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους!