Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

...and the oscar goes to GAP!!! (μετά την ψήφο εμπιστοσύνης)


Σήμερα είναι Σάββατο 5 Νοεμβρίου.Η κυβέρνηση ΓΑΠ έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, και μου είναι αδύνατο να μην πάρω θέση σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε.

Η ανάρτηση αυτή δημοσιεύτηκε αρχικά χτες Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή. Το κλίμα που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες ως και ώρες πριν την ψηφοφορία, προμήνυε αν μη τι άλλο, δύσκολες ώρες για τον ΓΑΠ και το μέλλον του στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

Αρκετοί βουλευτές εξέφραζαν ανοιχτά την πρόθεσή τους να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Βαθιά μέσα μου δεν τους πίστεψα. Πολύ θα ήθελα να συμβεί αυτό, και ήλπιζα μήπως και κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταφέρει να ορθώσει όσο ανάστημα πια μπορεί να του έχει απομείνει και να «ακούσει» τη ...συνείδησή του (!).

Δεν πίστευα όμως πως μπορεί να συμβεί.

Γιατί ζω στην Ελλάδα.

Γιατί εδώ υπάρχει ένας λαός που ίσως τελικά να μην υποφέρει και τόσο όσο εγώ νομίζω.

Γιατί εδώ, ζει ένας λαός που κι αν υποφέρει, υπομένει καρτερικά τη «μοίρα» του και περιμένει, δεν ξέρω τι άλλο να του συμβεί.

Γιατί η Ελλάδα έχει έναν λαό που βλέπει μια χούφτα βουλευτές που αποτελείται από λαμόγια, ηλίθιους, βολεμένους, πουλημένους πρώην κομμουνιστές, μπαρόβιες, τρωκτικά, αριβίστες, χέστες, με επικεφαλής έναν ολίγιστο (που ομολογώ πως δεν «του είχα» τέτοιες ικανότητες), να περιφρονούν και να κουρελιάζουν κάθε έννοια δημοκρατίας σ’ αυτόν τον τόπο.

Και να μας εμπαίζουν.

Νιώθω ντροπή για την πατρίδα μου και την κατάντια της, όσο τη μοιράζομαι με όλους  αυτούς.

Νιώθω την απέραντη ξεφτίλα αυτού του λαού και αηδιάζω στη σκέψη πως στην Ελλάδα μας, έχουμε τελικά τους ηγέτες που μας αξίζουν...

Να ξέρουν όμως πως κάποιοι δεν πρόκειται να κουραστούν να παλεύουν και να αντιστέκονται στη σαπίλα.

Και θα παλεύουν για όλους, και γι αυτούς που σήμερα επιλέγουν να τρυπώνουν στην προσωπική τους μιζέρια.

Κάποιοι σε πείσμα των καιρών, και των λυγισμένων σβέρκων, θα μείνουμε όρθιοι, όσο μας βαστάνε τα πόδια μας!

Χαζέψτε λοιπόν στις παρακάτω εικόνες τον τυπάκο που κυβερνάει αυτή τη χώρα!
 
Το παρακάτω κείμενο συνόδευε την αρχική ανάρτηση:
Το όνειρο της …μαμάς, έγινε πραγματικότητα. Ο μεγάλος της έγινε πρωθυπουργός! Έκλεισε μάλιστα δύο χρόνια στο τιμόνι της χώρας. Σ’ αυτό το χρονικό  διάστημα είδαμε πολλά πρόσωπα, από τον πιο ανεκδιήγητο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Από το «λεφτά υπάρχουν» και το «δεν ξέραμε τα στοιχεία», μέχρι το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ώρες, με τις …«ραγδαίες» πολιτικές εξελίξεις να …πέφτουν σαν «χιονοστιβάδα» και να …«κλυδωνίζεται» το πολιτικό σκηνικό (κατά τις προσφιλείς εκφράσεις των …παπαγαλακίων της ενημέρωσης).

Ψέματα, εκβιασμοί, εξαπάτηση του λαού από τη μια. Πρόθυμος, δουλικός, δεξί χέρι της πλουτοκρατίας από την άλλη. Φτώχεια, εξαθλίωση, μιζέρια και απελπισία για το λαό. Χάδια, προστασία, στοργή για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Αδίστακτος, όπως αποδεικνύει ειδικά τις τελευταίες μέρες, μπρος στο προσωπικό του συμφέρον. Αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κακών εξελίξεων για τον τόπο, όσο ο λαός θα στέκει «ζαρωμένος» στη γωνία και δεν θα αναλαμβάνει αυτός τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτά τα δύο χρόνια, ο ΓΑΠ έδωσε τροφή στα μπλογκς για εκατοντάδες «έργα τέχνης» αφιερωμένα στο πρόσωπό του. Ένα μικρό απάνθισμα παρουσιάζεται εδώ, έτσι για να χαμογελάσουμε λίγο με την ευρηματικότητα των δημιουργών τους. Στο τέλος αναφέρονται όσες πηγές στάθηκε δυνατόν να συγκεντρώσουμε. Επειδή κάποιες από τις εικόνες στάλθηκαν με μέηλ κατά καιρούς από φίλους, και δεν γνωρίζουμε την πηγή, αν κάποιος δημιουργός αναγνωρίσει το έργο του εδώ, να επικοινωνήσει μαζί μας για να προσθέσουμε την πηγή.

































Πηγές:

10 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

σχόλιο της BLACK BEDLAM, που έγινε στην πρώτη ανάρτηση:

"Φίλε Οικοδόμε καλησπέρα
Μετά και από ένα τσιπουράκι στον Μοναστηράκι, γυρίσαμε και νάμε να προσπαθώ να γελάσω με τις εικόνες του ξεφτίλα που όπως λέω πολλές φορές αν δεν παιζόταν η ίδια μας η ζωή θα κάναμε πολλά γέλια με τα καραγκιοζιλίκια τους.
Όσο για την μάνα του μα@@κα (με το μπαρδόν) μπορεί ο μεγάλος της να έγινε πρωθυπουργός....Άντρας όμως δεν μπόρεσε να γίνει και ούτε θα γίνει ποτέ.
Και για να μην μείνω πίσω χάρισμά σου ένα video που με κάνε και γέλασα έστω και πικρά
http://youtu.be/VeUCOQC_lTM "
(4 Νοεμβρίου, 10:22 μ.μ.)

Οικοδόμος είπε...

σχόλιο του ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, που έγινε στην πρώτη ανάρτηση:

["όσο ο λαός θα στέκει «ζαρωμένος» στη γωνία και δεν θα αναλαμβάνει αυτός τον πρωταγωνιστικό ρόλο".

___________________________

Σε αυτή τη φράση περικλείεται ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ! Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα!

Όσο για τις φωτό, υπερψηφίζω τον ΓΑΠ σε... απόδοση Μάο!!!
Όχι μόνο γιατί ο πρωθυπουργός πέτυχε την ανατροπή του συστήματος, ούτε γιατί έκαμε την πολιτιστική επανάσταση για την οικοδόμηση της νέας κοινωνικής συνείδησης, ούτε φυσικά γιατί αμφισβήτησε την ίδια του την εξουσία ως φύση και θέση αντιεξουσιαστής.
ΑΛΛΑ γιατί ελπίζω τα σαϊνια των επικοινωνιακών επιτελείων του πα.σοκ να διαχειριστούν το πνεύμα αυτής της φωτογραφίας ώστε να μας προτάξουν νέες "ρηξικέλευθες έννοιες" και "κινηματικές ορολογίες" (μανούλες γαρ στην αντιγραφή και την εκτός τόπου και χρόνου παράθεση) ούτως ώστε να διεισδύσουμε και εμείς οι αδαείς στην πεμπτουσία της παπανδρεϊκής φιλοσοφικής θεώρησης αυτού του μάταιου κόσμου. ΟΛΕ!!! ]
(5 Νοεμβρίου, 1:01 μ.μ.)

Προεδρος είπε...

GAP Gay And Proud

μαχαιρης είπε...

Ουτε τον λυπαμαι, ουτε τον κραζω..,.
Σαν πατριωτης..Κανει αψογα το καθηκον του...!!
Σεβεται, εκτιμαει και ποναει τη μεγαλη του πατριδα...Και προωθει συνεχως και αδιαλειπτα, τα συμφεροντα της...
Ειναι απο τους πιο καλους και συνειδητους...
Αμερικανους πολιτες..!!

Αντιθετα...Απορω και ενισταμαι..Με τους Ελληνες βουλευτες, του δικου του...Αλλα και των αλλων αστικων κομματων...Που ενω τα ξερουν ολα αυτα και πολλες φορες και οι ιδιοι τα εχουν πει...!!
Εξακολουθουν να του εχουν ΤΑΧΑ...Εμπιστοσυνη...!!

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ Οικοδόμε,
Τα γεγονότα που ζήσαμε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, και που θα ζήσουμε απ’ ότι φαίνεται τις επόμενες, αποτέλεσαν και θα αποτελέσουν τη μαύρη παρακαταθήκη των πολιτικών παρατάξεων του δικομματισμού προς την πατρίδα και το λαό μας. Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κάποιος τις κινήσεις του πρωθυπουργού, πολύ δε περισσότερο εκείνες των μέχρι προχτές σφόδρα διαφωνούντων βουλευτών, για τα πεπραγμένα του ΓΑΠ. Ας αναλογιστούνε λοιπόν με ποιον τρόπο θα ξεπλύνουν τη ντροπή τους μετά από όλα αυτά.
Ο Αντωνάκης της Ν.Δ. ξεσκεπάστηκε, ας τον κρίνουν όσοι τον υπολογίζουν για σωτήρα του έθνους, αλλά όσο είναι νωρίς, γιατί μετά.... τα Panda μαζί....
Εγώ ψηφίζω τη φωτό με το Panda, αλλά θα πω… σταματήστε ΤΟΥΣ πριν γα….. (στο παιχνίδι δεν είναι μόνος του, και τα Panda είναι πολλά). Φορέστε τα τσίγκινα και επ΄ ώμου τα στειλιάρια.
Καλό βράδυ!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα ββ!
Δεν είναι το γέλιο ο στόχος. Ένα χαμόγελο πικρό και σαρκασμός. Ή μάλλον αυτοσαρκασμός για όλα αυτά που... "Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!"
Ρίξε μια ματιά στην προσθήκη που έκανα στην ανάρτηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.
Όσο για το βίντεο, το είδα.
Ξέρεις κάτι; Νομίζω πως στη μηχανή που κάθεται ο μ@κ@κ@ς και πέφτει, αξίζει να κάθεται ο λαός μας. Εμείς σπάμε τα μούτρα μας πάνω στους τοίχους της καθημερινότητας, Αυτός απ' ότι βλέπω, σταθερά εκεί, στο σβέρκο μας...
Καλή δύναμη συντρόφισσα!

Οικοδόμος είπε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑ φίλε καλημέρα!
"Μανούλες', όπως το λες. Εξευτέλισαν ένοιες, αξίες, οράματα, καημούς του λαού μας.
Δεν έμειναν όμως εκεί: "δικαίωσαν" τους αγώνες μας και οδήγησαν στην απαξία, για όλα τα παραπάνω, γενιές ελλήνων. Κι αυτά μέσα σε μόλις τρεις δεκαετίες!
Άξιος λοιπόν ο παχυλός μισθός τους, κι άξιοι εμείς (ευτυχώς όχι όλοι) να τους έχουμε ηγέτες.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ καλώς όρισες και καλή μέρα!
Για γκεϊ δεν ξέρω, για επιβήτορας όμως..., της ζωής και των ονείρων μας...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα ΜΑΧΑΙΡΗ!

Όοουυυ ΓΙΕΣ!
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα scorpion49!
Δεν τους βλέπω να ντρέπονται που λες. Έχουν καταλάβει απολύτως (ίσως όχι όλοι τους, αλλά αυτό ΔΕΝ μειώνει τις εγκληματικές ευθύνες τους) το τι συμβαίνει και που οδηγούνται τα πράγματα. Έχουν αποξενωθεί από το λαό. Ποτέ άλλωστε δεν ήταν βαθιά μέσα στο λαό. Η μοναδική τους σχέση με τους ψηφοφόρους τους ήταν και είναι πελατειακή. Ούτε νομίζω διαφώνησε πραγματικά κάποιος. Αν διαφωνείς πραγματικά με κάτι, υπερασπίζεσαι την άποψή σου και με κόστος πολλές φορές. Ο δικομματισμός είναι εδώ, ακόμα. Και όσο τα ..."πάντα" θα ροκανίζουν το μπαμπού που επάνω του στηρίζονται...
Καλή δύναμη φίλε!