Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Τα κλαρίνα του Δεκαπενταύγουστου


Δεκαπενταύγουστος. Τα μεγάλα αστικά κέντρα ερημώνουν. Η ελληνική επαρχία, ή μάλλον στο πιο πολίτικαλ κορέκτ περιφέρεια, σφύζει από ζωή. Τις  μέρες του καλοκαιριού περιμένουν πως και πως οι καλλιτέχνες αλλά και οι «καλλιτέχνες».

Οι μεν για «να επικοινωνήσουν με το κοινό τους» και οι δε για να κάνουν την περατζάδα και τις «αρπαχτές» τους. Είναι η εποχή που κάθε παραλία, όχθη ποταμού, ψηλή ραχούλα αλλά και χασαποταβέρνα στις πλατείες των χωριών, δονούνται από τους ήχους των κλαρίνων, των ηλεκτρικών μπάσων, των συνθεσάιζερ και άλλων …παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί την κορύφωση αυτής της «πολιτιστικής» αναγέννησης της μάλλον ξεχασμένης τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου επαρχίας.

Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να ευθυμήσουμε λίγο. Να χαμογελάσουμε με την εικόνα που παρουσιάζουν οι επαρχιακές πόλεις τέτοιες μέρες. Όταν ο κάθε καλλιτέχνης ή «καλλιτέχνης» απλώνει την «πραμάτεια» του μέσω των διαφημιστικών αφισών.

Στην περίπτωσή μας αναφέρομαι στην Άρτα. Η εικόνα όμως είναι παντού η ίδια. Το όνομα των πόλεων αλλάζει.

Από την Άρτα λοιπόν, την πρωτεύουσα του νομού της γενέτειρας πατρίδας,  και το πολύ καλό μπλογκ frizArta, απολαύστε μια χιουμοριστική προσέγγιση αυτού του «πολιτιστικού» οργασμού!


Άρτα, η γενέτΥρα του πολιτιΖμού!

Επίδαυρος και φεστιβάλ και τρίχες γουρνίσιες να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Όταν η Άρτα αποφασίζει να μπει στο παιχνίδι ο λαός επιτέλους χορταίνει πολιτιΖμό.

Τί να μας πουν οι οι Κέβιν Σπέσιδες και άλλοι που ουρλιούνται στα χωράφια σε κάτι κοτρόνια αφημένα ανάσκελα, όπου τους πολιτισμένους τους τρώνε τα φίδια;

Εδώ μιλάμε, ρε χαμένοι, για GARDEN όπου ακροποταμιαίως ο πολιτιΖμένος πρώτο τραπέζι πίστα απολαμβάνει το Τσίβας του σαν άνθρωπος του κόσμου.

Άσε που τα χημικά για να κάνουν εφέ με καπνούς είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία, ενώ εδώ είναι φυσικότατα από την ψησταριά δίπλα στον καλλιτέχνη και έχουν και το άρωμα πρατίν σανέλ.

Δείτε και σκάστε από το κακό σας και παρηγορηθείτε με Αριστοφάνηδες και άλλους πεθαμένους.


Τέρμα στις καλλιέργειες των μη κερδοφόρων Πορτοκαλονερατζολεμονομανταρινιών.
Η νέα καλλιέργεια των Βυζαριών θα λύσει το πρόβλημα. Εδώ βλέπετε Αυτοφυή Βυζαριά σε κτήμα
Ούτως ειπείν ξεχάστε το νερατζόκωλοι θα αποκαλούμεθα Βυζαρόκωλοι.


Τα φανάρια του πολιτιΖμού θα μας οδηγούν.....

Η γέφυρα στο μέλλον που υποσχέθηκε ο δήμαρχος (αααα ραααα Γιάννννν!!!)

Πεφταστυριά από τον γαλανό ουρανό της γενέτΥρας

Η λεωφόρος των αστΥριών του HOLLYγρουν

Τα βάτα άνθισαν και φέτος

5 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Πεθανα και...αναστηθηκα...!!
Και το πληκτρολογιο...Που εχυσα τους καφεδες απανω...!!
Στο χρεωνω...!!

Unknown είπε...

Σου εστειλα ενα μει, θα ηθελα να γνωριζω αν το ελαβες.
Καλημερα

gitsanas είπε...

Α!!!! όλα κι όλα!!! Δεν θα μας πάρετε εσείς την δόξα...
Εδώ στο Αγρίνιο (και δη στα περίχωρα)γιορτάσαμε την Κοίμηση της Θεοτόκου (δηλαδή τον θανατό της λαϊκιστί) με κατάνυξη στον... "Κρίση με πιάνει κρίση", Μακρόπουλο, στην καταγόμενη από την περιοχή μας tv personna Όλγα Φαρμάκη (εκτελώντας χρέη dj όμως) και σε δεκάδες άλλα μικρότερα σχήματα, γεμίζοντας ασφυκτικά χαλικοστρωμένα χωράφια...και με τιμές;;; "κρίση, να σε πιάνει κρίση". 140 ευρώπουλα το scotch και με ελάχιστη κατανάλωση, παρακαλώ, σε όσους δεν ήθελαν μπουκάλα. 30 ευρώ το κεφάλι...
Αμ πως;;;
Τώρα που βρέθηκε όλος αυτός ο πληθυσμός....4000 άτομα ο ¨Κρίση", 1500 η personna, 1500 ο ένας, 2000 ο άλλος...
Αν όλοι αυτοί κατέβουν στο πεζοδρόμιο με την ίδια θέρμη να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους...τους πνίξαμε!!!!
Θα κατέβουν;;;

Unknown είπε...

Αγρίνιο...γλυκές μνήμες, γεια χαρα.
Τιμησατε την ΠΑΡΑΔΟΣΗ σαν να λεμε!!!!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Είπαμε, όλοι οι "καλλιτέχνες" κάνουν "υπερωρίες" τώρα το καλοκαίρι. Κάνουν το "κουμάντο" τους γιατί ο χειμώνας καταφτάνει...και η κρίση (η πραγματική) δεν αστιεύεται.

Γίτσα, έχω την ίδια απορία χρόνια τώρα. Η μόνη εξήγηση που δίνω, χωρίς να είμαι σίγουρος, είναι πως η κρίση δεν άγγιξε την ύπαιθρο όσο τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όσο για το τελευταίο που γράφεις συμφωνώ απολύτως, όμως είμαι και απαισιόδοξος μαζί.

Καλή δύναμη σε όλους!